VAC ponovo prodaje svoj deo u DVP-u

Medijska grupacija VAC (WAZ) saopštila je danas da ponovo počinje pregovore sa zainteresovanima za kupovinu njenog udela od 55 odsto u zajedničkom društvu Dnevnik Vojvodina pres (DVP). Ovim reaguju na neodgovornu taktiku odugovlačenja kojom Dnevnik Holding već duže od četvrt godine blokira našu ponudu odnosno poklon zaposlenima DVP-a. Skandalozno je što Holding uprkos važećim odlukama Vlade Srbije kao i AP Vojvodine uskraćuje svoj potpis i time rizikuje budućnost zaposlenih u DVP-u. Oko 200 novinara prisutnih na skupu Udruženja novinara Srbije (UNS) nedavno je obećalo svoju podršku ponudi odnosno poklonu grupacije VAC. Zbog konstantne blokade Dnevnik Holdinga medijska grupacija VAC ne vidi drugu mogućnost osim da ponovo otpočne razgovore sa potencijalnim kupcima njenog udela u DVP-u u visini od 55 odsto, a koji su prekinuti u septembru prošle godine.

VAC ponovo prodaje svoj deo u DVP-uMedijska grupacija VAC (WAZ) saopštila je danas da ponovo počinje pregovore sa zainteresovanima za kupovinu njenog udela od 55 odsto u zajedničkom društvu Dnevnik Vojvodina pres (DVP).

"Ovim reagujemo na neodgovornu taktiku odugovlačenja kojom Dnevnik Holding već duže od četvrt godine blokira našu ponudu odnosno poklon zaposlenima DVP-a", naveo je član uprave medijske grupacije VAC i njen predstavnik za Srbiju Peter Lange.

"Skandalozno je što Holding uprkos važećim odlukama Vlade Srbije kao i AP Vojvodine uskraćuje svoj potpis i time rizikuje budućnost zaposlenih u DVP-u", naglašava Peter Lange.

Oko 200 novinara prisutnih na skupu Udruženja novinara Srbije (UNS) nedavno je obećalo svoju podršku ponudi odnosno poklonu grupacije VAC.

"Zadovoljstvo nam je što smo dobili podršku ovog važnog udruženja", naglasio je Lange, ali je dodao da uprkos tome, zbog konstantne blokade Dnevnik Holdinga medijska grupacija VAC ne vidi drugu mogućnost osim da ponovo otpočne razgovore sa potencijalnim kupcima njenog udela u DVP-u u visini od 55 odsto, a koji su prekinuti u septembru prošle godine.

Lange je takođe istakao da medijska grupacija VAC i dalje stoji na strani zaposlenih u DVP-u, navedeno je u saopštenju VAC-a.

Apel Dnevnika Vladi Vojvodine

Zaposleni "Dnevnik Vojvodina Presa" (DVP) pozvali su danas Vladu Vojvodine da hitno sprovede odluku iz septembra prošle godine, kojom je prihvatila ponudu nemačke medijske grupacije VAC da pokloni svoj udeo od 55 odsto zaposlenima u DVP.

Na sastanku održanom u ponedeljak, 28. marta, zaposleni su zatražili hitan prijem kod predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića jer odluka Vlade nije sprovedena ni nakon šest meseci, kaže se u saopštenju.

Od rezultata razgovora zavise dalji koraci, smatraju zaposleni, jer je u pitanju sudbina najstarijeg i najvažnijeg lista na srpskom jeziku u Vojvodini i njegovih 146 radnika.

Radni DVP dobili su podršku za preuzimanje većinskog dela lista "Dnevnik" od svih novinarskih udruženja u Srbiji, kao i OEBS, i sa pravom očekuju da se polugodišnja agonija završi u njihovu korist, zaključuje se u saopštenju.

UNS pozvao Vladu Vojvodine da sprovede odluku o privatizaciji

Udruženje novinara Srbije (UNS) pozvalo je danas Vladu Vojvodine, posle najave VAC-a da za svoj udeo u Dnevnik Vojvodina Presu počne da traži kupce, da se izbori za poštovanje svoje odluke da zaposleni umesto dobijanja novog vlasnika, postanu većinski vlasnici lista "Dnevnik".

Za UNS je neshvatljivo da manjinski vlasnik - Vlada Vojvodine, iako je prihvatila, ne sprovodi želju kompanije VAC od septembra 2010. da udeo od 55 odsto bez naknade prepusti zaposlenima u DVP-u, ističe se u saopštenju.

Kako je UNS naveo, "nije jasno kako je moguće da manjinski vlasnik Dnevnik Vojvodina Presa, Dnevnik Holding, čiji je osnivač Vlada Vojvodine, zapravo koči predaju vlasništva u DVP-u".

"Za UNS je odugovlačenje u sprovođenju odluke čudno i zbog toga što je VAC spreman da na pet godina zamrzne potraživanja od DVP-a", navodi se u saopštenju.

UNS je podsetio da je danas medijska grupacija VAC objavila da traži kupce za svojih 55 odsto vlasništva u DVP-u jer Dnevnik Holding blokira njenu ponudu odnosno poklon zaposlenima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik